tiistai 17. heinäkuuta 2012

omput on pahoja

pusi pusi pusi


vähärasvainen mantelipohja
130 g vehnäjauhoja
50 g voita
40 g mantelijauhoja
30 g vettä
20 g sokeria
hippu suolaa

Nypi kaikki aineet paitsi vesi jauhomaiseksi ja lisää vesi ja sekoita valmiiksi. Pistä taikina jääkaappiin viilenemään.

ylijäämä taikinasta tein sydämiä, lällärikamaa


tosirasvainen ompputäyte
2-3 omppua
50 g voita
20 g sokeria
10 g hunajaa
sopiva pätkä chiliä
(pihasauniota snobbailun tähden)
ripaus mantelijauhoa paksuntamaan soosi
(omenamehua tai vettä)

Leikkaa omput lohkoiksi. Sulata rasva ja sokerit pannulla, kun seos alkaa vähän saamaan väriä lisää omput ja chili, keittele kunnes omput vähän pehmenee mutta älä polta soosia, lisää lopuksi mantelijauhoa paksuntamaan kastike ja mahdolliset yrtit ja lisämausteet. Jos nestettä alkaa olemaan tosi vähän niin lisää vähän mehua.

Paista pohjaa ilman täytteitä viitisen minuttia, lastaa päälle täyte ja ripottele päälle vähän sokeria. Paista.

pala


joo'o


2 kommenttia:

  1. Höpö höpö, omputko muka pahoja? Ihania, makoisia ja rouskuvia!! Yltiöherkullisia näin upeaksi piirakaksi jalostettuna, sanon minä.

    VastaaPoista
  2. Mä oon aina ollut vähän kumma kun en juurikaan pidä ompuista.. Kyllä ne tämmösessa menee

    VastaaPoista