perunasalaatti etikkatakiasella, sipulinvarsilla ja ruohosipulin nupuilla
Keksin aina uusia innostuksen kohteita, nyt se tietty on villiyrtit, vihannekset ja niiden metsästys. Pari vuotta olen jo keväisin katellut saniaisia ja muita mutta se alkuu pääsy on aina vaikeita. Pari päivää sitte kuitenkin kerättiin ittemme ja lähdettiin ensin Alppariin ja siitä Lauttasaaren rantsulle. Rannoilta löytyi tosi hyvin varskinkin takiasia ja maksaruohoa. Rannat on myös ykkösmesta pelätä helvetin isoja ja vihasia joutsenia ja löytää ruohosipulia.
käntty kaikilla yrteillä mutta enimmäkseen jotain laukkaa jonka nimen jo unohdin ja suolaheinää
sinihomejuusto on valmis eikä liity tähän mitenkään
orvokeista ja kallioimarteesta keitetty siirappi valkkarin maustamiseen juhannuksena
etikassa ja mausteissa lillutetut maksaruohon päät/nuput on ihan kun kapriksia
sinihomejuusto on valmis eikä liity tähän mitenkään
orvokeista ja kallioimarteesta keitetty siirappi valkkarin maustamiseen juhannuksena
etikassa ja mausteissa lillutetut maksaruohon päät/nuput on ihan kun kapriksia
maksaruoho on ihan lempparia. en ole kyllä yrittänyt lilluttaa niitä missään. kerran kokeilin fritata, mutta ei hyvä.
VastaaPoistaKallioilta voi löytää myös villisuolaheinää, joka on hirmu hyvää... Teitkö takiaisen juurista jotakin, vai miten käytit ne?
VastaaPoistamerituuli: niistä ihan ruohon päistä tuli kivoja jossa lehdet on vielä vähän kasassa mutta heti kunnon lehdet ei toiminut.. se kasvi taitaa suuttua kaikesta paitsi kylmän veden kylvystä.
VastaaPoistapinea: käytin takiaisten varsia, sellasten jotka ei ole vielä kukkineet, vähän kuorin.. mukana taisi olla myös suolaheinää ja ruohosipulia samoilta rannoilta
Kyllä ne kunnon lehdetkin meille toimii silputtuna salaatissa. Mutta ne "päämäiset" lehdet on kyllä aika herneenmakuisia, ainakin alkukesästä. Se suutuntuma on ihan paras!
VastaaPoista