maanantai 7. toukokuuta 2012

pääryninkivääripiirakka

mukana tulee myös keinuheppa


Yritin kuukauden inkivääri ruokahaasteeseen keksiä vaikka mitä ja lopputulos oli tämä, tarteletti jonka pohjalla on frangipaani, täytteenä voissa paistettua inkivääriä ja päärynää ja päällä mantelistroisseli. Onhan se tosi hyvää ja näyttääkin hienolta mutta niin tylsää (ä´plääh!). Saa nähä millaset ongelmat tulee kun yritän keksiä jotain helppoa mutta hauskaa ja kekseliästä kohta olevaan ruokablogien piknikkiin. Suolaset piiraat on ehdoton ei, ne ei koskaan onnistu niin hyvin että niitä kehtaa tarjota. Leivätkin on kuumottavia ja suklaa sulaa ulkona. Saan varmaan hermoromahduksen ja syön juuri lotossa voittamani suksen.. niiku siinä yhessä Raptorin biisissä kävi poliisipäälikölle.

valmiina uuniin, toisessa pelkkä frangipaani


toisen päälle wasabilla ja tonkapavulla maustettua valkosuklaata


inkivääri ja päärynä on samallainan maailman alussa määrätty pari kun mansikka ja kermavaahto.

3 kommenttia:

  1. Nam, nam....etenkin tuo valkosuklaa herkku.

    VastaaPoista
  2. Hei Aleksi! Saisiko näiden päärynäinkivääripiirakoiden ohjetta? Terveisin Riikka

    VastaaPoista
  3. ohje vähän niikun on ja ei ole ja kirjotinkin sen jo tohon eli sable pohja, frangipane, paistetut päärynät ja stroissel. päärynät vaan paistaa ihan liiassa voissa ja lisää aina vähän vettä jos pannu meinaa kuivua. frangipaneen ja sableen löytyy netistä vaikka kuinka monta ohjetta. stroisselissa on tasan saman verran voita, jauhoja, sokeria ja mantelijauhoja.

    tämmöset tortut ja kakut on kokoelmia eri perusohjeista ja niistä vaan pitää löytää parhaat.

    VastaaPoista