maanantai 12. maaliskuuta 2012

kake

tervee!


Perus maalaistyylinen leipä kauralla eli kake vähän kun mansikkakermakakku, make. Tästä saa tehtyä tosi hyviä lämpimiä leipiä, kahden palan väliin vaan juustoa ja paistetaan kohtuu mustaksi pannnulla, pannulla leivän päälle kannattaa laittaa joku paino vaikka toinen pannu.

se kaura


kauraleipä
liotus
80 g vettä
35 g Puuppolan kokonaisia kauraryynejä

Anna kaurojen liota ainakin pari tuntia.


poolish
120 g vehnäjauhoja
110 g vettä
1 g hiivaa

Sekoita aineet yhteen ja anna muhia kylmässä yön yli tai 3-4 tuntia lämpimässä.


taikina
yllä olevat pohjat +
120 g vehnäjauhoja
5 g suolaa
5 g hunajaa.. hunaja on kauran paras kaveri
2 g hiivaa

Sekoita kaikki valmiit pohjat ja aineet yhteen, sekoita koneella kaksi minuttia ja vaivaa 6 minuttia. Anna taikinan levätä öljytyssä astiassa 2-3 tuntia, littaa taikina levon ainana pari kertaa. Nosta noin tunti.

tein ekaa kertaa sushia, se oli kamalaa mutta ite tein!


grilled cheese


1 kommentti: