maanantai 12. maaliskuuta 2012
kake
Perus maalaistyylinen leipä kauralla eli kake vähän kun mansikkakermakakku, make. Tästä saa tehtyä tosi hyviä lämpimiä leipiä, kahden palan väliin vaan juustoa ja paistetaan kohtuu mustaksi pannnulla, pannulla leivän päälle kannattaa laittaa joku paino vaikka toinen pannu.
kauraleipä
liotus
80 g vettä
35 g Puuppolan kokonaisia kauraryynejä
Anna kaurojen liota ainakin pari tuntia.
poolish
120 g vehnäjauhoja
110 g vettä
1 g hiivaa
Sekoita aineet yhteen ja anna muhia kylmässä yön yli tai 3-4 tuntia lämpimässä.
taikina
yllä olevat pohjat +
120 g vehnäjauhoja
5 g suolaa
5 g hunajaa.. hunaja on kauran paras kaveri
2 g hiivaa
Sekoita kaikki valmiit pohjat ja aineet yhteen, sekoita koneella kaksi minuttia ja vaivaa 6 minuttia. Anna taikinan levätä öljytyssä astiassa 2-3 tuntia, littaa taikina levon ainana pari kertaa. Nosta noin tunti.
Mitä yleiskonetta käytät?
VastaaPoista