maanantai 20. helmikuuta 2012
kaalijunissa
kaalipiirakka juustovoitaikilla
taikina
180 g jauhoja
120 g vettä
3 g suolaa
2 g sokeria
kaulausmassa
75 g voita
35 g juustoraastetta
20 g jauhoja
Sekoita kummatkin taikinat tasaiseksi ja laita jääkaappiin viilenemään.
Tehdään samoin kun voitakina, olen sen kirjottanut niin monta kertaa että tässä vaan numerot. Kaulataan 2/4, annetaan olla jääkaapissa mielellään yön yli ja kaulataan auki.ohueksi. Tee täyte ennen aukikaulausta.
täyte
kaalia
sipulia
valkosipulia
tattaria
mausteita ja vähän sinappia
(pekonia taas, se pieni pekonipaketti oikeesti riittää mulla viikoksi ja joka ruuassa on sitä)
Paistele pannulla noin puolet kaalista, jonkun verran sipulia ja sopivasti valkosipulia ripauksen sokeria ja suolaan kanssa kunnes sipuli alkaa olemaan pehmeää ja tummahkoa. Lisää vettä ja pikku kourallienn tattaria ja keittele kunnnes tattarit on jees ja vesi poissa, mausta. Pätki raaka kaali ihan pieneksi ja sekoittele täytemassaan sinapin ja peksun kera. Anna täytteen jäähtyä. Kun täyte on jäähtynyt askartele piirakaksi.
Upeeta..
VastaaPoista