sunnuntai 4. joulukuuta 2011

tonkapavut

ja pari nonparellia


Joulun noin eka tryffeli, ihan eka taisis olla se punajuurihillokikkailu. Tonkapapua jonka sain Avaruusasemilta pikkujouluissa ja Angostuuraa jonka taisin saada ympytalon Alkon tätiltä. Suklaata on niin paljon että näitä tulee eri makuisina ja mouodoissa varmaan vielä monia.


jouludödön makunen käsinpyöritelty pallero(koska siltä se tonka nyt vaan haisee)
3 g / n. 10 tippaa angostuuraa
noin puolikas tonksupapu raastettuna
130 g tummaa suklaata
100 g kermaa
40 g valkoista suklaata
10 g voita
5 g tärkkelyssiirappia.. amerikkalaista valkosta maissikamaa

Kuumenna kerma, siirappi ja mausteet, sekottele sekaan suklaat ja kokonaan sulaneeseen massaan voi. Anna massan jähmettyä yön yli viileässä. Ota lusikalla massasta kasoja, pyöritä ne palleroiksi ja pallerot kaakaossa.

miksen koskaan tee enää mungpapukeittoa? hitto kun on hyvää


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti