Teinpä sitte pitkästä aikaa joulutorttuja mutta laitoinkin läytteeksi tonnikalamössöä. Tonnikala mössön syy oli lähinnä se kun en viitti ostaa paria torttua varten kokonaista purkkia luumuhilloa joka kestäisi mulla 2020 jouluun asti, sille kun ei ole varsinaisesti kun yksi käyttö. Monet muutkin ruoka-aineet jää samasta syystä kauppaan, jotain hyvääkään ei ole kiva syödä kahta viikkoa joka päivä. Noin puolesta taikinasta tein palmiereja jälkkäriksi. Palmierit on siis se leivonnainen joka suomessa tunnetaan jostain kumman syystä nimellä canapee. Voitakinaa johon ripotellaan sokeria ja kääritään usein palmun muotoseksi. Välissä ja päällä oleva sokeri sulaa ja karamellisoituu, juuri uunista tuleet on sitkeitä ja viilentyessään palmut muuttuu ylettömän rapeiksi. Kannattaa tehdä vaikka kaupan taikinastakin sillä nämä on tosi näyttäviä.
kumpaa voita kannattaa käyttää tähän? Lurpakkia tietty.. jo hassun nimensä takia mutta tuo extra on tosi murenevaa ja hankalaa käyttää tämmösessä.
voitaikina
250 g vehnäjauhoja
175 g vettä
4g suolaa
250 g voita kaulaamiseen eli yksi paketti Lurpakkia.. lurpak lurpak lurpak.. se on niin hauska sanoa
joulumato bongattu!
VastaaPoistaja kiva käydä taas täällä. Eilen herjasi, että tämä blogi on vain harvoille ja valituille enkä kuulu joukkoon. meinasi tulla jo suru puseroon.
Ööh. Anteeks nipotus, mut ohjeessa on vehnäjauhoja, suolaa, voita ja ...jauhoja?
VastaaPoistano eihän tuo ole nipotusta.. tolla ohjeella sais lähinnä aikaan jonkun stroisselin :)
VastaaPoistavettä siis jauhojen paikalle
Jotain nestettä vähän aattelinkii. Pitää kokeilla, tänks. terv. äskeinen anon.
VastaaPoista