maanantai 24. lokakuuta 2011

sipulia ja pestoa

ihan fiiniin purkkiin laitoin pestonkin


Mulla on jotenkin ihan tatsi hävinnyt näiden leipien muotoilun kanssa, kaikki muistuttaa läjää tai hyvänä päivänä kasaa. Minkäänlaista repeämistäkään tai viiltojen avautumista tuntuu olevan ihan turha edes odottaa. Leivän päälle tein pestoa kurpitsansiemenistä ja niistä peruspestoaineista. Paahdetut kurpitsansiemenet oli vaan varmaan jo liiankin vahvan makusia tollaseen ja pesto aika hurjan makusta.


sipulileipä
150 g jauhoa
100 g vesi
ripaus kuivahiivaa

Sekoita aineet yhteen ja anna käydä yön yli kylmässä.

135 jauhoa
90 g vettä
5 g suolaa
1 g kuivahiivaa
50 g paahdettua sipulia

Lisää kaikki aineet esitaikinaan paitsi sipuli. Sekoita aineita kaksi minuuttia ja vaivaa nopeammalla kuusi minuuttia, lisää sipulit ja sekoita taikinaa sen verran että sipulit on tasaisesti taikinassa. Anna taikinan levätä tunti. Muotoile taikinasta pallo ja anna sen nousta 45 minuuttia, viillä ja paista.
lisää sitä sipulia!


pestosta tulee aina tää jotenkin mieleen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti