tiistai 18. lokakuuta 2011

kurpitsansiemen paahtis

fetaa, sinappia ja rehuja


En oikeen tiiä mikä näissä paahtoleipätyylisissä vedoissa nyt mua niin kiehtoo mutta näitä tulee tehtyä aika paljon. Yleensä periaateessa tykkään enemmän sellasesta hitaasti tehdystä maalaisleivästä mutta kai näissä kivaa on mahdollisuus kaikenlaisiin kolmioleipiin ja onhan nää nättejä.

Ja heti jatkoin ohjeilla vaikka niin kovistelin, ohjeet on kuitenkin niin helppo tie.

epätasanen uuni repäisee leivän toiselta puolelta


kurpitsansiemen paahtis
170 g maitoa
220 g vehnäjauhoja
15 g karkeita ruisjauhoja
3 g kuivahiivaa / 9 g tuoretta
15 g voita
13 g sokeria
40 g kurpitsansiemeniä + päälle
5 g suolaa

Eka laitetaan ohjeen ainekset paino järjestykseen, tuo sekamelska on kammottava. Sekoita maito, hiiva ja sata grammaa jauhoista yhteen ja anna pulpahtaa sen aikaa että paahdat siemenet ja annat niiden viiletä, rouhi osa siemenistä veitsellä. Lisää kaikki lopput aineet taikinaan ja sekoita taikinaa koneella 2 minuttia ja vaivaa nopeamalla noin 8. Anna taikinan levätä pöydällä 15 min. Muotoile taikina pötköksi ja kostuta sen pinta vaikka pullasudilla ja pyöräytä pötkäle pöydällä olevissa siemenissä. Anna leivän nousta vuuassa tunti ja paista.

sushihurmuri


4 kommenttia:

  1. uuh! komee paita

    VastaaPoista
  2. Mietin just mitä leipää tekisin huomenna, mutta sepä selvisi tässä. :D

    VastaaPoista
  3. Anonyymi Punavuorelais isä19. lokakuuta 2011 klo 22.37

    Aleksi, siinäs huomaat. Jos sä lopetat, puoli Suomea jää ilman leipää. Mieti sitä!

    VastaaPoista
  4. jaa ette yhtään sitte kasaa mulle paineita vai? :)

    VastaaPoista