tiistai 6. syyskuuta 2011

"jos taikinaan tulee alle puol kiloa suolaa se ei ole ees leivontaa"

lehtihommia


Yritän keksiä Pauligin kahviskabaan hienoa voiton tuovaa tuotetta mutta en tietenkään tee asialle mitään vaan tein tämmösen leivän. Skabaahan pitää keksiä jotain nerokasta joka menee tosi hyvin valitun sumpin kanssa alas, näyttää ältsin hyvältä ja on muutenkin nerokas. Idea leivonnaiselle kyllä on mutta en tiedä osaanko tehdä yhtään sen monesta osasta, eikä mitään ohjeita tietenkään ole.. no onpahan jännempää.

Mutta mulla on leipämasennus, ihme littania lätkiä näistä tuntuu aina vaan tulevan.

tää oli niin nopea ettei meinannut saada edes kuvaa


hasselpähkinäleipä
120 g hiivaleipäjauhoja
100 g vettä
1 g hiivaa

Pistä asiat yhteen ja anna muhia seuraavaan päivään kylmässä.

120 g vehnäjauhoja
75 g vettä
25 g paahdettua hasselpähkinärouhetta (sitä sellasta joka on jo valmiiksi paahdettu)
10 g ruisjauhoja
5 g suolaa
3 g hiivaa

Lisää kaikki muut aineet paitsi pähkinät eiliseen esitaikinaan ja vaivaa koneella 7-8 minuuttia, lisää pähkinät lopussa ja pyöräytä sekaan. Anna taikinan levätä öljytyssä astiassa tunti. Muoteile pötköksi leiväksi ja nosta noin 45 min. Itse nostin jotain puolisen tuntia kun nykyään jostain syystä rullaan nuo leivät aina tosi löysiksi ja ne nousee sillon nopeammin. Viillä, paista, anna viiletä, voita päälle ja sillee.

lähilehtihommia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti