Eilen kun "piti" syödä uusia perunoita torilta ja sieniä viereisestä kojusta niin pottuja tietty jäi jokunen yli. Koska en osaa edes muuta ruokaa tehdä(näköjään esim. keittää niitä perunia) kun leipoa erinäisiä asioita niin helpoin tapa tuhota vanhat keitetyt perunat on laittaa ne focaccian päälle. Leivän päällä oli myös Valdeon sinihomejuustoa, öljyä ja tilliä, juuston olisi kyllä voinut ihan hyvin jättää pois ja laittaa enemmän perunaa.
pohja leivälle mutta mikä vaan focaccia tahi vastaava taikina käy
esitaikina
120 g hiivaleipäjauhoja
70 g vettä
1 g hiivaa
Sekoita aineet yhteen ja laita yöksi jääkaappiin.
taikina
120 g vehnäjauhoja
10 g oliiviöljyä
10 g ruisjauhoa
5 g suolaa
2 g hiivaa
keitettyä potaattia ohuena
oliiviöljyä
vahvaa(pahaa, riippuu lukiasta) sinihomejuustoa
tilliä
Sekoita kaikkia aineita koneella noin kaksi minuuttia, lisää loput ja vaivaa kuusi. Anna vaivatun taikinan levätä pöydällä viitisentoista minuuttia, riivaa se palloksi ja anna levätä uudetaan. Littaa taikina kohtuu ohueksi, läträä päälle öljyä, asettele perunen viipaleet, juustot ja tillit sun muut. Anna nousta 45 minuuttia. Paista valmiiksi.
niiku biisissäkin sanotaan
Tein ciapattaa sun ohjeella. Toka erä onnistui loistavasti. Nyt jäi himo kokeilla muitakin resepteä. Rispektiä roboteista, hienoja tyyppejä.
VastaaPoistakoita jotain tämmöstä focacciaa.. päälle voi laittaa mitä vaan kunhan ei liikaa kasaa mitään tosi rasvasta ja kosteaa, sillon se ei oikein nouse tai leivästä tulee rasvanen tyyny
VastaaPoista