Välillä pitää palata takaisin siihen mikä on oikein ja kaiken tarkoitus. Patonki.
patonki nro. 67
esitaikina
100 g hiivaleipäjauhoja
70 g vettä
1 g hiivaa
Sekoita aineet yhteen ja anna käydä yön yli jääkaapissa.
taikina
150 g hiivaleipäjauhoja
100 g vettä
5 g suolaa
2 g hiivaa
Lisää kaikki paitsi suola eiliseen esariin(hyi toihan tarkottaa jotain ihan muuta?) ja vaivaa koneella 8 minuuttia, lisää suola kun aikaa on pari minuuttia jäljellä. Anna taikinan levätä öljytyssä astiassa tunti, puolessa välillä taikinan voi taittaa kahtia ja litata. Jaa taikina kahteen tai kolmee osaan ja rulla paksuiksi "sikareiksi", anna palojen levätä pöydällä kymmene minuuttia ja pötkötä patongeiksi. Nosta 30-40 minuuttia ja paista 250 uunissa.
Kyl sulla faneja onkin, usko pois. Ihana blogi:)
VastaaPoistaElämäni eka patonkitaikina, ja miten hyvää olikaan!!! Ei ikinä enää kaupasta! KIITOS tästä ohjeesta, ehkä uskaltaudun kokeilemaan juurenkin tekoa 😊
VastaaPoista