torstai 14. heinäkuuta 2011
suklaabriossi
En juurikaan pidä suklaasta leivästä, pain au chocolatit ja vastaavat on välillä lähinnä pahoja. Vaikka kumpikin on erikseen hyvää mutta jotenkin paisto tekee suklaasta kitkerää ja kummaa. Näissäkään ei se suklaa kyllä muhun niin toiminut mutta kyllä näitä syö. Briossit on vähän rupusen näkösiä koska tämä taikina on aika "rikas" eli löysä ja hankala käsitellä koska voissa ei ole pihdattu. Jos pelottaa voin määrää voi vähän tiputtaa tai paistaa briossi suoraan leipävuuassa.
Hyvää synttäriä Ranska!
suklaabriossi
220 g vehnäjauhoa
100 g voita
90 g vettä
40 g suklaanappulia tai suklaata pienittynä
1 muna
20 g sokeria
12 g hiivaa
12 g maitojauhetta
10 g kaakaojauhetta
5 g suolaa
Pistä kaikki aineet paitsi voi ja suklaa koneen pataan ja vaivaa noin neljä minuuttia kunnes taikina on tasaista eikä enää tartu niin padan reunoihin. Lisää pehmennyt paloteltu voi osissa taikinaan ja vaivaa vielä kymmenisen minuuttia. Lisää suklaa. Anna taikinan levätä puolisen tuntia ja laita se jääkaappiin vähän viilenemään. Kylmässä voi ja taikina vähän kovettuu eikä taikina sula pitkin pöytiä ja käsiä.. niin paljoa. Tee taikinasta pötkö, laita se leipä vuokaan tai askartele noita perusbriosseja jos löytyy formuja(muista ostaa lisää pikkusia briossiformuja, t. Aleksi). Voitele, noista 45 min ja voitele uudestaan. Paista 200 asteisessa uunissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti