torstai 2. kesäkuuta 2011

sipulinvarsia ja juustoa

en millään keksi mitään hassun hauskaa näihin nyt


Yksi asia ärsyttää leivontakirjoissa(no muissakin), kirjassa saattaa vaikka kuinka monta ohjetta leiville jotka on maustettu millon milläkin. Siis kirjoissa on lähes sama ohje pikku muutoksella joka voisi lukea vaikka ohjeen alussa: jos tahdot tillileivän laita mukaan tilliä. Täytekakut on vähän sama mutta niihin ei tarvitse ohjetta ollenkaan vaan kokoamisneuvot lähinnä ja listan ohjeita eri täytteille.

Sitte tein silti sipulileivän.

sipulit on kadonnut jonnekin


sipulinvarsia ja juustoa
esitaikina
100 g vettä
100 g jauhoa
2 g hiivaa

Sekoita aineet yhteen ja anna muhia ainakin niin pitkään että taikina on selvästi noussutta.


taikina
140 g vehnäjauhoja
10 g vehnärouhetta
5 g öljyä
5 g suolaa
yhden kevät sipulin vihreä varsi
noin 40 g juustoa pikku kuutiona

Lisää kaikki esitaikinaan kaikki paitsi juusto ja sipuli. Sekoita taikinaa hitaalla 2 minuttiia ja nopeammalla 5, lisää juusto ja sipuli ja vaivaa vain sen verran että ne menee sekaan. Anna taikinan levätä pari tuntia. Muotoile patongeiksi, nosta 45 minuuttia ja paista.

enkä näihin


kissa on taas lainassa


6 kommenttia:

  1. hei aleksi! vietin kaunisilmaisen helatorstain sun blogia pitkästä aikaa lukien ja samalla pikkuveljeni ja kaimasi lakkiaisiin kamaa leipoen. mietin tässä, että miten säilytät leivät? muovipussia, jääkaappia, pyyhekääryleitä, pakastinrasia? joo, tuore on parhautta, mutta mitä jos no can do?

    VastaaPoista
  2. tuore on tietty paras mutta ei missään tapauksessa jääkaappiin tai muoviin.. paperipussi on paras.. löysä taikinaiset leivät jossa on joku esitaikina tai juuri säilyy pidempään

    VastaaPoista
  3. Hei mikä idea on siinä, että jätät leipien päät suipoksi? Eikö kannikoista tule liian kovia syötäväksi?

    -Mielenkiinnosta kiinnostaa

    VastaaPoista
  4. ne on musta vaan kauniita niin.. eikä ne kovia vaan rapeita :)

    VastaaPoista
  5. Katoin ekaks tosta ekasta kuvasta, että grillattuja hylkeitä ...

    VastaaPoista