maanantai 16. toukokuuta 2011

suomileipä eli taas tuhlattiin valtion varoja hornetteihin

kasa


Suomileipä lätkän kunniaksi, mitään sen erikoisemman suomalaista tässä ei kyllä ole. Hyvä leipä. Jos vaikka tiedänkin vaikka mitä turhaa nippelitietoa leivästä ja siihen liittyvästä niin lätkästä en tiiä mitään. En olisi ilman Facebookkia varmaan edes tiennyt koko kilpailuista. Tämä on hyvin äijänen leipä näin vaaleaksi vehnäleiväksi ruisrouheella, ruisjauholla ja siemenillä.

hyvä paisto, hyvä leipä


suomileipä
170 g vettä
100 g jauhoja
35 g ruisrouhetta
20 g ruisjauhoa
20 g sesamin siemeniä
4 g mallasjauhoa
3 g hiivaa
+
110 g jauhoja
5 g suolaa

Sekoita ensimmäiset aineet yhteen ja anna muhia pöydällä 2-3 tuntia. Lisää jauhot, sekoita koneella kaksi minuuttia, lisää suola ja vaivaa nopeammalla vielä 6 minuuttia. Anna taikinan levätä öljytyssä astiassa tunti. Muotoile leiväksi ja nosta 45 minuttia ja paista kuumassa uunissa.

placeholderi robotti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti