Punavuoren Crustumissa kävin joskus aiemminkin, mesta ei ihan kamalasti tehnyt silloinkaan vaikutusta. Nyt päätin silti käydä uudestaan mutta ei toi vieläkään kamalasti innostanut. Kaikki on sinänsä hyvää ja hienoa(paitsi ulkona oleva plakaatti) mutta jotenkin puoleen väliin tehtyä. Leipä tosi vaaleaa, teivonnaiset kuivahtaneen näkösiä ja kermavaahto vaan kummallista. Oma seesami-rinkula oli tosi hieno, mitä vähän lättänä. Rinkulan taikina oli samalla tavoin vähän puolihuolimattoman olonen, pullamainen eikä kovinkaan lehtevä.. ja melkeen luulen että margariiniin tehty, uh.
Pannacottamustikkakakku sen sijaan oli oikeen mukava vaikka ilkeämielinen voisi sanoa että pannacotta oli lähinnä liikaa liivatetta sisältävä vaniljamousse. Kahden ohuen pohjan välissä oleva mustikkajuttu sen sijaan oli hauska, vähän kun piirakka jonka päällä itse kakku on. Pohjat oli vielä jotain rapeahkoa muoropohjaa eikä perusvetopohjaa.
Vaikka tämä kuulostaa aika negatiiviselta niin tietty paikassa kannattaa käydä. Hyvä että tämmösiä tulee ja saa tulla lisääkin. ..ja paikastahan saa varmaan ainoat itse pehdyt Prezelit Helsingistä tai ehkä Suomesta.
Ei se täyte ollut mustikka! Joku sekamarja-, paljon oli herukkaa.
VastaaPoistaMä kans lievästi sanottuna petyin kesällä Crustumissa käydessäni :/ Odotin aistivani saksalaisen leipomo-konditorian tuoksun ja tunnelman, mutta palasin nopeasti Suomen kamaralle.
VastaaPoistaOstin samanlaisen unikonsiemenviinerin ja se oli kuin edellispäiväinen... Sokerikuorrutus oli jotensakin sulanut eikä leivonnainen ollut tuoreen lehtevä.
Tarkoitus on ollut mennä juuripa noita itsetehtyjä brezeleitä ostamaan, niitä on menneisyydestäni Saksanmaalla kauhea ikävä. Nyt ehkä saan sen aikaiseksi joku päivä kun on pakko nähdä tuo kyltti livenä. Käsittämätön.
VastaaPoistamissäs Helsingissä olisi oikeesti hyviä leivonnaisia tarjolla, suositelkaas?
VastaaPoistaAleksia voisi 'mummo' miltei halata, kun antaa yritykselle mahdollisuuden ja poikkeaa toistekin !
VastaaPoistaKyltti on kyllä kamala, mutta ehkä se on tarkoitus. Eihän tuollaista ole kenelläkään muulla.
Tarkkaan, kun miettii, niin moni suuri leipomo on aloittanut aika reppanasti. Tänä päivänä asiakaskunta ei vain paljon kannusta.
www.nami-hiiri.com
minna. Tässä vähän pointtereita leivoksiin; Aalto kahvilan briossit, Kakkugallerian Pain au choco, Krullan kakut (isoja).
VastaaPoistavarmaan kaikista oikeista leipomoista ja kahviloista missä leivotaan löytyy pari oikeastiu hyvää juttua.. vastapainoksi voi olla sitte kyllä tosi ankeitakin.
VastaaPoistastokkan herkkua kannattaa katella koska sieltä saa monen eri firman juttuja.. ja se on lähes ainoa paikka helsingissä joka edes myy leivoksia noin
ja sieltä saa framboissin persikkalehden joka on parasta :)
Hei,
VastaaPoistaIkävää etteivät tuotteeme olleet mieleisesiä, enkä lähdekään niitä puolustamaan. Halusin vaion sanoa että kuvassa on unikkokiekuramme.
Terveisin Crustu /Nika junker
mukavaa lukea tämmöisiä rehellisiä, mutta kuitenkin reiluja arvioita, ei kaiken tarvitse mennä aina sille liehakoivalle "voi vitsi, tästä ei voi enää mitenkään parantaa" -linjalle:)
VastaaPoistaSuomi ei ole konditoria- eikä leiväntekomaa (tulee nyt Saksa ja Itävalta mieleen), joten siitä on lähdettävä. Toivottavasti tulevaisuus kuitenkin elvyttää näitä perinteitä (vaikkapa sitten ruisleipänä ja karjalaisten piirakoina)ja ennenkaikkea ihmiset oppivat arvostamaan hyvin tehtyä leipää&leivonnaisia. Tuntuu että tämä työ on vasta alussa, niin teolliseksi on ala luisunut.