tiistai 15. helmikuuta 2011
terveys pita-leipä ja kamera
Vähän tällanen pika vääntö, ruisrouheella teyveytetty pita-leipä. Tuo kaupan ruisrouhe on kamalan hyvää leivässä ja vaikka suoraan purkista mutta ehkä pita pitää olla pitana kuitenkin.
Ohjeesta tulee kaksi hyvin pientä leipää ja kannattaa varmaan tuplata suoraan että tulisi kolme isohkoa. Ahneeksi ei silti kannata alkaa, olin nämä kiskottuani ihan ähkynä vaikka täytteenä oli lähinnä valikoituja rehuja.
Tämä on niin nopea ohje että nää vääntää nopeemmin kun kävelee kauppaan ostaa valmiita.
130 g vehnäjauhoja
100 g vettä
20 g ruisrouhetta
10 g hiivaa.. karsee määrä
3 g suolaa
Anna rouheen liota vedessä parikymmentä minuuttia. Lisää loput aineet ja vaivaa taikinaksi. Anna levätä kymmenisen minuuttia, pyöritä palloiksi ja läpsyttele lättäniksi. Pyöritellyn pallon voi antaa levähtää pari minuuttia niin se rentoutuu ja littaus onnistuu paljon helpommin. Nosta puoli tuntia. Yritä paistaa kaikki leivät uunin samassa osassa että kaikki ovat yhtä lämpimässä ja nousevat palloiksi samalla tavalla.
mimmonen kamera
VastaaPoistanätti!
VastaaPoistaOnpas hyvän näköiset pitaleivät!Harmi kun täällä ei saa tuota ruisrouhetta...Ja onnittelut uuden kameran johdosta!
VastaaPoistaMiksi mä en ole löytänyt ruisrouhetta en citymarketeista enkä tsokmanniltakaan? (No kyseessä kyl maalais-stokka...) Ohjaa oikealle polulle pliis!
VastaaPoistaoiskohan toi ihan perus koo-kauppa mistä mä oon sitä ostanut.. ei ihan kaikkein pienin mutta kuitenkin
VastaaPoistaMikä voi olla vikana, vaikka kokeillut ja yrittänyt monen monta kertaa MUTTA ruisleipä jää silti aina raa'aksi kotiuunissa? Vaikka ihan kunnolla kypsäksi paistaisi. Neuvoja kiitos! :)
VastaaPoistajos se ei nouse kunnolla? käytätkö hiivaa? jos leipä ei nouse kunnolla niin se jää aika raa'an oloiseksi sisältä vaikka kuinka pitkään paistaisi.. ruisleipäähän saa muutenkin paistaa tosi pitkään.
VastaaPoistaEi meijän k-kauppakaan ymmärrä ruisrouheen päälle. Täytyy jatkaa etsintää siis. Ehkä joku random alepa-veto seuraavaksi :)
VastaaPoistaTeen yleensä leivinhiivattoman ja jauhoina pelkkää ruista. Mutta ehkä täytyykin kokeilla välillä hiivalla nostattaa ja laittaa hiukan hiivaleipäjauhoa mukaan autttamaan.. Kokeilut jatkuu :))
VastaaPoistaMikmä toi laite on? Hyvät jutut.
VastaaPoistaHah löysinpäs! Citymarket otti valikoimiin kun valitin täällä sun blogissa.
VastaaPoista