Uusivuosi on myös masentava juhla, taas huomaa ettei ole vuoteen saanut mitään aikaiseksi ja seuraava vuosi menee luultavammin samallalailla. Mitä silti muka olisi pitänyt saada tehtyä ja aikaiseksi? parempia patonkeja? Tietty ja parempaa menoa mutta tänä vuonna ei sentään tarvitse taas keväällä valmistua koulusta. Uusivuosi on myös yksi näistä monesta juhlasta kun kuuluu syödä patonkeja(ja näköjään karjalanpiirakoita) siksi tässä nyt uudenvuoden kunniaksi patonkiohje. Ja muuten ensimmäistä kertaa tein patongin jossa on juustoa päällä. Kaupan juustopatongeissa se juusto on vain perusvehnäpatongin päällä mutta mulla myös taikinassa.
Juustopatonki 2kpl
160 g vettä
140 g hiivaleipäjauhoja
100 g puolikarkeitavehnäjauhoja
30 g juustoraastetta, jotain mikä maistuu
5 g hiivaa
5 g suolaa
juustoa päälle
Kahden hyvin samallaisen vehnäjauhon käyttö samassa taikinassa voi tuntua vähän liiottelulta mutta perusvehnäjauho tekee lopputuloksesta vähän "höttösemmän", pelkällä hiivaleipäjauholla tulee kuivempi eikä niin ilmava. Perusvehnäjauhon(varmaan kaikessa?) voi silti ihan hyvin korvata kokonaan hiivaleipäjauhoilla mutta taas pelkällä perusvehnällä tulee mauton ja hengetön, erikoisvehnäjauhoilla kammotta.
Anna juustoraasteen imeytyä vedessä kymmenisen minuuttia. Lisää loput aineet ja vaivaa hitaalla 3 minuuttia ja nopeammalla 8. Anna taikinna levätä öljytyssä astiassa puolitoista tuntia. Muotoile patongeiksi ja kostuta patonkien pinta vaikka suihkupullolla, laita pöydälle juustorastetta ja paina patongit siihen. Nosta patonkeja tunti ja 15 minuuttia. Paista, avaa uudenvuoden shampanja ja nakkipaketti.
Nätei, kelpaisi minunkin juhlattomaan uuteen vuoteeni. Toisin kuin kauppojen höttöpatongit.
VastaaPoistaTaidanpa hakea kaupan höttöpatonkeja, kun on jauhopeukalo keskellä kämmentä. Kuuntelehan Dingon Huumeita Japaniin, se on kyl legendaarinen.
VastaaPoistaVoihan video. Mä kun olen ollut siinä luulossa, että patongin teko kestää aina aika kauan? Juustopatonki on ihan parasta herkkua, täytyypä kokeilla!
VastaaPoista