Tietty pitää jouluna pari joululimppua tehdä. Ainakin yhden olen tossa jo tehnyt mutta se oli vähän kumma ja värjäytynyt melkeen vihertäväksi mausteista ja sahramista. Sahramista en juuri muutenkaan pidä, mausta tulee jotenkin mummot ja tunkkaset vaatekaapit mieleen. Mummot vaatekaapeissa suihkuttelemassa kukkaistuoksuja. Kaapeista joissa ei ole edes lyhtypylvästä(eikä varsinkaan toffeepuuta). Seuraava joululimppu tulee varmaan tehtyä sitte aatoksi kun mennään taas vanhemmille.
Seuraavaan leipään laitan kaikkea enemmän, tämä on ehkä vähän liian mauton.
Joululimppu
Esitaikina160 g vettä
100 g hiivaleipäjauhoja
40 g ruisjauhoja
2 g hiivaa
Sekoita aineet yhteen ja anna esitaikinan muhia yön yli.
taikina
90 g hiivaleipäjauhoja
30 g rusinoita, jos rusinat on ihan kuivia niin liota ne
30 g pienittyjä hasselpähkinöitä
20 g siirappia
5 g hiivaa
1 g aniksen siemeniä
1 g fenkolin siemeniä
Vaivaa taikinaa ilman pähkinöitä ja rusinoita hitaalla ensin 3 minuuttia ja nopeammalla 6, lisää pähkinät ja rusinat sekaan. Anna Taikinan levätä tunti. Muotoile taikina palloksi ja nosta noin tunti. Taiteile päälle jauhosta vaikka tähtiä, johan kelpaa.
Oletko aivan varma, että k a i k k i mummot suihkuttaa kaapejaan ja yrittää saada ne 'kukkimaan' ;-
VastaaPoista? Sahramihan on keltaista, miten sait siitä vihreää?
Oletko muuten muistanut olla Kiltti-poika, Aleksi ? Tällä mummolla on suora linja joulupukin punaiseen kännykkään!
www.nami-hiiri.com
no se väri oli sellasta ihme oranssin ja vihreän välimaastosta, en oikeen tiedä miksi. muuten se oli kyllä oikeen hyvää.
VastaaPoistaolen mä kyllä aika kiltti ollut.. mutta vain aika
Kiitos reseptistä. Just tein tällä pikku limpun. Maistelin vähän taikinaa, ja huomasin ettei reseptissä ollut yhtään suolaa. En maistanut vielä kypsää leipää, joten sen mausta en osaa sanoa. Eli laitetaanko suolaa?
VastaaPoistaOho.. Kyllä tossa pitäis tietenkin olla. 5-6 grammaa.
VastaaPoista