Joka maassa on varmana oma "tortellinsa" ja tämä on Kallion. Pikkuisia keitettyjä piiraita joissa on sisällä kivoja juttuja. Ohje ei seuraa mitään aitoa Italialaista tai muunkaan maalaista ohjetta mutta ihan varmansti jossain päin maailmaa keitellään vastaavia. Itä-Euroopan pirogi(pierogy, miten lie) olisi varmaan lähin sukulainen. Näissä ei ole mukana munaa niinkuin pastaohjeissa usein on ja taikina on pehmeämpää, taikinamaisempaa eli melkein leivontaa. Tällä kertaa myös paistoin nämä pannulla mutta se oli turhaa.
Kuoritaikina 8kpl
70 g durumjauhoja
40 g vettä
5 g öljyä
hippu suolaa ja pippuria
vaivaa kaikki aineet yhteen ja laita taikina jääkaappiin nukkumaan. Pötkötä taikinasta pötkö ja leikkaa sen 8 yhtä suureen palaan, lättää palat ohuiksi ja kauli pulikalla valmiiksi. Karjalanpiirakka tyylillä. Laita kaulatun taikinan päälle täytemassaa ja taita puolikuuksi, painele reunat haarukalla kiinni. Keitä piiraat kunnes ne nousee veden pintaan tai ei jaksa pidempään.
Täytteessä oli herneitä, juustoa ja mausteita karkeana massana. Mukavana juttuna tämmösissä on tietty se että sisään voi laittaa mitä vain.. eli juustoa, paljon.
Hienoja nuo Kallion tortellit....
VastaaPoistaTämäntyyppiset on olleet suunnitelmissani pitkään, pitää seurata esimerkkiäsi mahdollisimman pian.
VastaaPoista