maanantai 9. elokuuta 2010

syysmasennus

rakkaani? et kai ole mustasukkainen


Jatkan paistokiven testausta ja löydän uusia salaisuuksia sen käyttöön. pirulaista pitää lämmitää uunissa varmaan tunti! tai ei ihan mutta pidempään kun uuni sanoo jo olevansa valmis. Jos kivi on liian kylmä leipä paistuu hitaasti mutta lopussa kun kivi alkaakin olemaan jo kuuma niin leivän reunat palavat. Pikku palaminen ei kylläkään ole aina huono juttu, iso osa hyvän ruisleivän makua on hyvän paiston maku ja tummenpi leipä on nättiä.
Kerrankin jopa mittasin kuinka kauan vaaivaan taikinaa, yleensähän mun ohjeissa vaivaus hoidetaan helposti: "vaivaa valmiiksi" mutta se ei ehkä sano kaikille niin paljoa. Taikinan vaivaushan hoidetaan kahdessa otteessa, ensin sekoitus ja sitte itse vaivaus. Aluksi sekoitetaan vähän aikaa että kaikki aineet ovat yhdessä ja sitte vaivataan nopeammin vähän kauemmin. Tällä kertaa 2 minuuttia sekoitusta ja 4 minuuttia vaivausta, hienoin leivontatermein sanottuna 2+4. Sama aika varmaan toimii aika moneen tavalliseen vaaleaan leipään, paljon rasvaa sisältävät tuotteet(toinen leivontatermi) tarvitsevat enemmän vaivausta; pullat, briossit, challah sun muut ulkomaan ihmeet.

Hei hyvää syndee muute blogiseni, 2vee!

tänään tämmönen pallo-versio


oliivia, parmanjuustoa ja hippu pippuria
250 g hiivaleipäjauhoja
175 g vettä
25 g pienittyjä oliiveja
10 g parmesaania
5 g suolaa
5 g hiivaa
jokunen rusautus pippuria myllystä


ihan ilkeyttäni pistän tän ohjeen näin matemaattisesti.
Vaivaus: 2+4
Lepo: 1h
Nousu: 45 min.
Paisto: 225 asteessa 30 min tai jotain, sitä en mitannut.


helo! mister breaden!


Iloleipuri-firma oli muuten valinnut mun blogin kuukauden blogiksi. Kivaahan se on kun muistetaan mutta kyllä firmat saisi musta edes pyytää luvan tollasiin, mähän teen niille ilmasta sisältöä tässä. Lähettäkään nyt edes joku humoristinen silikonisuti(uusi kamera!) tai muu turhanpäiväsyys mulle!

6 kommenttia:

  1. Enpä ees oo tienny et noilla on joku kuukauden blogi juttu..eri reiluu varsinkin ilman lupaa :/

    VastaaPoista
  2. Onneksi olkoon kaksivuotiaalle!

    No eikös kuukauden blgi ole hyvä juttu - saat uusia lukijoita...

    VastaaPoista
  3. Onneksi olkoon 2 vuotiaalle,hieno saavutus!

    VastaaPoista
  4. Kiitos, kun vaivauduit vaivausajanottoon! Herkullisen näköinen leipä - tämä ohje on lisätty kokeiltavien listalle.

    VastaaPoista
  5. ansku: tuo reseptie ei ole ehkä mitään mitä kannattaa laittaa muistiin muttaa noin vaivaus ohkeet kyllä.. tai tupla määrä juustoa ja tuplat oliiveja

    VastaaPoista
  6. ja muille jee! ja kiitti :)
    ois pitänyt pitää joku virallinen synde piknik

    VastaaPoista