keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

sinihometta ja tomaattia

se näyttää jotenkin sammakolle


En ole todellakaan yleensä focaccian ystävä, vaalea pullamainen öljyssä uitettu leipä vaan ei ole mun makuun, siihen on oikeastaan usein kerätty kaikki huono leivässä. Tein silti tänään focacciaa, osittain siksi että rakas sinihomejuustoni alkoi olla jo todella sininen maistuen melkeen tuliselta, vahvasti glutamaatilta ja lähes valuen ympäriinsä. Pidän silti juustostani jopa vieläkin. Jos sinihomejuustoa käyttää leivän päällä niin se kannattaa sekoittaa vaikka pieneen määrään juustoraastetta tai käyttää jotain rasvaisempaa kun se tavallinen Aura, sinihomejuustolla on vähän tapana palaa ja tulla kovaksi ja kitkeräksi paistuessaan kunnolla. Tässä mun leivässä on Saint Agur juustoa tuolta jostain kauempaa kun Turusta(Stokkalta.. eikä Aurakaan tule turusta..).


focaccian pohja pienen pieni
100 g vettä
90 g hiivaleipäjauhoja50 g durumjauhoja.. tai tavallisia
10 g ruissihtijauhoja
10 g oliiviöljyä
3 g suolaa
3 g hiivaa

päälle
tomaattia, oliiviöljyä, yrttejä, juustoja, kaikkea kivaa
Vaivaa kaikista aineista taikina ja anna sen levätä kulhossa noin tunti. Riivaa taikinasta pallero ja littaa se littanaksi mutta ei pizza littanaksi. Anna leivän nousta 45 minuuttia ja pistele sormilla koloja leipään. Omaani lastasin päälle pari siivua tomaattia(pakollinen täyte), suolaa, pippuria, öljyä ja päälle se juusto. Täytteitä kannattaa laittaa vähän tai muuten leipä ei paistu kunnolla ja jää raa'an omaiseksi ja voi lässähtääkin. Paista.

focaccian elämä ja teot


1 kommentti:

  1. Mä olen laittanut oliiveja, merisuolaa, öljyä ja rosmariinin oksia. Rosmariinista tulee hieno maku!

    Taikinan olen tehnyt, alkuperäisille resepteille uskottomana, esimerkiksi vehnä- ja spelttijauhosta...

    VastaaPoista