Nyt ei ole leivät oikeen onistunut taaskaan, ei noita pahoja ollut kun eksi mutta tylsiä. Kauraleipään ison kauran määrän takia ei tuntunut tulevan sitkoa ja nousikin huonosti. Se oli sisältä muhjunen ja "kotisämpylämäinen", sellanen mistä sisus lähtee kuin nöyhtäpalleroina irti kun leikkaa. Semolinaleivässä oli vähän samaa vikaa, liikaa semolinasuurimoita ja leipä oli kuoresta kuiva ja sahanpuruinen vähän kuin leipä jossa on liikaa täysjyvää. Toinen pääsiäsleipä sentään meni täysin penkin alle, taikina jo tuntui tosi ihmeelliselle ja olin kai lopulta punnannut siihen kaksi kertaa suolat, ei hyvä.
semolina leipä
15o g vehnäjauhoja
150 g vettä
100 g semolinaa tai manna-suurimoita, semolina on vain nätimmän väristä
5 g hiivaa
5 g suolaa
Laita vesi ja jauhot yhteen ja anna imeytyä ainakin puolisen tuntia, lisää loput aineet ja vaivaa hyvä sitko. Anna taikinan levätä tunti ja muotoile leiväksi, nosta 45 minuuttia.
15o g vehnäjauhoja
150 g vettä
100 g semolinaa tai manna-suurimoita, semolina on vain nätimmän väristä
5 g hiivaa
5 g suolaa
Laita vesi ja jauhot yhteen ja anna imeytyä ainakin puolisen tuntia, lisää loput aineet ja vaivaa hyvä sitko. Anna taikinan levätä tunti ja muotoile leiväksi, nosta 45 minuuttia.
Ainakaan ne ei näytä tylsiltä...
VastaaPoista