torstai 18. maaliskuuta 2010

semolina-mozzarella-leipä

lässähtäneet mutta herkut


Ihan vain tämmönen pieni ilapalajuttu, vaaleaan patonkitaikinaa käärästynä tomaattia ja mozzarellaa. Nämä juustohattu leivät näyttääkin yleensä niin mahtavilta mutta tällä kertaa taikina oli vähän liian löysä tällaisiin askarteluleipiin ja ne vähän lässähti, normaali vähän kovempi patonki taikina olisi tehnyt temput. Itse semolinataikinalla pitää vielä koittaa tehdä patonkia ilman täytteitä koska leipäosa oli todella maukas. Leipä oli rapea ja mukavan sitkea, se oli jotenkin paljon kermaisemman makuinen kun tämmönen suoraan leivottu patonki yleensä.

täytteistä suurin osa on keskellä koska se leikataan siitä.


Semolinapatonki 1kpl tai kaksi tämmöstä isoa sämpylä juttua
160 g hiivaleipäjauhoja
150 g vettä
50 g semolinaa
3 g hiivaa
4 g suolaa

täyte

mozzarella
tomaattia
pippuria
basilikaa
(suolaa)
(kaikkia muuta hyvää)

Sekoita kaikki muuta paitsi suola yhteen ja anna muhia pari tunti(päiväunen verran töiden jälkeen). Lisää suola ja vaivaa kunnolla taikinaksi, anna levätä tunti öljytyssä astiassa muovin alla. Jauhota pöytä kunnolla, kumoa taikina pöydälle ja venyttele se neliön muotoiseksi, kasaa täyteet taikinalle niin että keskellä on vähän enemmän mutta läpi kuitenkin. Taita taikina rullaksi ja leikkaa kahteen osaan. nosta pötköt pellille pystyyn leikkauspuoli ylöspäin ja avaa vähän pötköä niin että täytteet näkyy. Nosta tunti ja paista kunnolla 220 astaisessa uunissa.

ennen lässähdystä juuri leikattuina

9 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen leipä. Uh. :) Nyt alkoi tehdä mieli aamupalaa... :)

    VastaaPoista
  2. Onpa hyvän näköistä.Mannaryynit taikinassa tekee leivästä tosi hyvän!

    VastaaPoista
  3. Voisitko kertoo savolaiselle mitä on 'semolina'onneks sai wikimetiasta suomennoksen,,,:))

    VastaaPoista
  4. Mammapa rupes leipomaan....
    SIIS saan (ehkä) puolenyönpaikkeilla leivät uunista,,,
    Täytteeseen meinasin mätkästä kinkkulastuja kun ostin tukusta 3kg pers'aukisten altaasta,kerron kyllä tuloksen.En oo ennen kohotellu näin tautisen kauan leipii,vaikka laitosemäntänä olen poikani elättännä;))))Kivahan se on kokeilla näin kun on tuota aikaa,tv,helena

    VastaaPoista
  5. no eihän tätä edes nosteta pitkään :) usein kyllä itekin saan leivät ulos uunista vasta yöllä

    VastaaPoista
  6. just joo,,,
    tais olla mamman uuni vähän ärhäkkä,ja muutenkin kun työ näkköö niin tekijän tuntee.Saamarin hutelo kun en ees kuvaas tuijottanna että oisin kuvan verkkokalvolle saanu.Looan ohuen vääntäsin.levis kun 'jokisen evväät.maistanna en vielä oo kait ees maistuu;)))*moni kakku päältä kaunis*tehhään huomenna uus;=/

    VastaaPoista
  7. Maku ja tuoksu ..taivaallinen,,kiitos ,,ja vahingosta viisastuu;))

    VastaaPoista