ne vähän otti väriä
'
'
Valkosipulivoisilmäperunasämpylä, ei paljoa pidempää nimeä voi käntyllä olla. Tahdoin tehdä valkosipulivoipatongin mutta menin tunkemaan perunaa taikinaan niin patonki muuttui tämmöiseksi leikiksi. Pullat paistui vähän hassuiksi, silmänä oleva voi valui pullan päälle ja lähes uppopaistoi ne ja nuo maistuivat aika lailla kunnon lihapiiraalta ilman lihaa. Miksiköhän oikeassa pullassa ei niin käy. Perunalaivän teko on hankalaa ja kummaa, peruna imee heti veden mutta silti jauhoa pitää laittaa melkein enemmän kun ilman perunaa.
Perunasämpylä
300 g vettä
70 g perunahiutaletta
Perunasämpylä
300 g vettä
70 g perunahiutaletta
100 g jauhoja
15 g hiivaa
Näiden annetaan käydä parisen tuntia. Lisätään:
370 g jauhoja
10 g sokeria
10 g suolaa
Vaivataan ja annetaan levätä noin tunti. Muotoillaan sämpylöiksi ja pursotetaan voita kaikkiin sisään jos sellasta on tekemässä. paistetaan 220 asteessa valmiiksi.
15 g hiivaa
Näiden annetaan käydä parisen tuntia. Lisätään:
370 g jauhoja
10 g sokeria
10 g suolaa
Vaivataan ja annetaan levätä noin tunti. Muotoillaan sämpylöiksi ja pursotetaan voita kaikkiin sisään jos sellasta on tekemässä. paistetaan 220 asteessa valmiiksi.
leikkaus
Räkänokkia melkoisella twistillä :D
VastaaPoista