perjantai 7. elokuuta 2009

läpileikkaus

Kun kerran on vuosi mennyt niin ajattelin laittaa jotain kuvia mitä ei ole tullut laitettua esille. Paljon olisi vanhoja kuvia leivonnoista mutta monet kuvat on vaan todella huonolaatusia, mutta pari näitä silti löyty.

kauraleipä.. kai


Aleksi


mangovalkosuklaaganache pötköjä


samat suklaalla, mangovalkosuklaa on paras


unikkopatonki


prinsessakakku ja valas


muumit ja repeys


7 kommenttia:

  1. Voi vitsi,herkullisia kuvia! Oisko mitenkään mahdollista saada tuon Aleksanterintortun ohjeetkin kuvan lisäksi ja myös sen mangosuklaapötkön ohjeen....

    VastaaPoista
  2. Onnea yksivuotiaalle! Heh, ihan samat kuvat kiinnitti mun huomioni myös :). Erityisesti tuo valkosuklaa-mangojuttu, täytyy olla hyvää! Ja jos ohjeita aletaan...niin ehkä se prinsessatorttukin (just aamulla mietin, että yksiin lokakuun synttäreihin prinsessakakku (miespuoliselle tosin...??) olis hyvä) ;) ;) ? Mutta jos "sokerit on turhia" niin tyydyn myös näihin ideoihin myös :).

    VastaaPoista
  3. Ja siis silmänvinkkaukset ihan vaan siksi, kun hävettää pyytää vielä yhtä ohjetta!

    VastaaPoista
  4. kummastakaan ei ole oikeestaan blogissa ollut kun mulla ei ole nihin kunnon ohjeita.. mutta aleksanteri on kaksi muropohjaa joiden välissä on hilloa ja pomada päällä. äkkiä katottuna kirjasta pohja menee näin(se pitää pienentää sopivaksi):
    voita 2000
    sokeria 1000
    munia 600
    hirvensarvisuolaa 15
    vehnäjauhoja 3000

    ongelma vaan on mistä sitä pomadaa hommaa, mutta senkin teosta on pitänyt blogata :)

    mangosuklaa ihanuus taas on mangopyrettä jonka kiehauttaa ja kaataan valkosuklaan päälle ja antaa vähän viiletä ja sekottaa pikkusen voita sekaan.

    prinsessasta oon kirjottanutkin pari kertaa muttei näköjään ole ohjetta siitäkään, se menee että vadelmahilloa, vaniljakreemiä ja kermavaahtoa väliin. siinä on vaan aika hankala tehdä toi kupu muoto kermasta mutta onnistuu se multakin niin miksei muiltakin.

    VastaaPoista
  5. ja mangovalkosuklaa on parasta! :)

    VastaaPoista
  6. Ok, hyvä tietää, että kupu vaikea...lähinnä eniten jännitän tota marsipaanin kaulitsemista kuitenkin (mutta tässä aikaa harjoitella). Juu, täytteet prinsessaan on tiedossa :), sen verran monta kertaa kyllä syömäpuolelta on kokemusta. Saaja tykkää marsipaanista ja vaniljasta, siksi juuri mietin prinsessan tekemistä. Ehkä teen mangoversiosi, se kuulostaa hyvältä modernisoinnilta myös!

    VastaaPoista
  7. valas prinsessan päällä on kyl paras. Siitä tykkään. Nih.

    VastaaPoista