tiistai 7. huhtikuuta 2009
hasselpähkinäleipä
Tänään olin tautisena tunnin töissä ja lähdin kotiin kuolemaan. Kakkujen päälle ei passaa vuotaa räkää mutta leipien voi kun ne paistetaan kuitenkin. Nopeaan pähkinä leipään ei meen kun parisen tuntia aikaa joka on juuri hyvä aika kun makaa raatona ja varsinaiseen työhönhän ei mene kun se 10 minuuttia. Ohje on aikalailla sama kun aina ennenkin mutta nyt vaan pähkinöillä.
2 leipää
400 g vehnäjauhoja
300 g viileää vettä
100 g hasselpähkinää
50 g ruisjauhoja
13 g hiivaa
10 g suolaa
Punnaa vesi koneen kulhoon ja pähkinät sekaan likoamaan hetkeksi, pähkinöitä voi pieniä oman maun mukaan. Lisää kaikki muut ja vaivaa koneella hyväksi. Anna vaivatun taikinan levähtää puolisen tuntia ja leivo leiviksi, nosta noin puolituntia ja laita nättiä viiltoa pintaan jos tuntuu siltä. paistetaan 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Nämä siun leivät ovat aina niin täydellisen näköisiä, ettei hienompia löydä edes leipomoista! Kunhan saan tässä aikaiseksi, niin testaan jotakin perusleipää ohjeellasi.
VastaaPoistalaita sitte blogiis juttua ja kerro mulle :)
VastaaPoista