Ylimuuli kysyi aikasemmassa postissa että onko suolatikkujen reseptiä niin ajattelin koittaa tehä jotain vastaavaa. Taffelin tuote seloste sanoo että:
Vehnäjauho, kasvirasva, kovetettu kasvirasva, suola, sokeri, mallasuute, seesami, hiiva, happamuudensäätöaine E524, nostatusaineet E503, E500 ja E450, maitojauhe.
Eli keksin ohjeen; vettä, öljyä, voita, vehnäjauhoa, hiivaa, suolaa ja sokeria sekotetaan niin paljon yhteen että asia muistuttaa jotain mistä voisi tulla Suolatikku(taDaa!). Paljon rasvaa, pikkusen vettä, taikina muistutti kädessä lähinnä pullapitko taikinaa. Olisi kaivannut tuon maitojauheen. Paistoin 250c jonka laskin suoraan 150c kun laitoin tikkuset uuniin.
Lopputulos oli herkullinen grissini joka ei muistuttanut kun ehkä muodoltaa suolatikkua. Olisimpa punnannut niin voisi tehdä uudestaan.
muita asioita ovat tursas ja viisumi. :) ihan hyvä - jos olisi määrät niin voisi tehdä viikonloppuna vieraille.
VastaaPoista