torstai 19. maaliskuuta 2009
pinjansiemenleipä
Siemenet ja pähkinät on parasta herkkua ja tänään on vuorossa pinjansiemen. Suoraan ohjeeseen:
300 g vettä
200 g vehnäjauhoja (350 parempi)
50 g grahamjauhoja
150 g durum jauhoja (50 parempi)
30 g oliiviöljyä
20 g osittain murskattua pinjansiementä.. enemmän olisi ollut parempi
15 g hiiva
10 g suolaa
Kaikki sekasin ja koneeseen pyörimään. Taikinasta tulee kamalan löysä niin ettei sitä voi ollenkan tehdä käsin.. osittain siksi että vehnäjauho loppui kesken. Jos jauhot olisi riitänyt olisin laitanut 50 g durumia ja loput normi vehnää, olisi varmaan noussutkin paremmin. Annoin taikinan levätä noin puoli tuntia ja leivoin joksikin jotka muistuttavat jyviä, nostin niitä tunnin.
Päälle vedin tollaset suorat villisianpentu viillot(virallinen leipätieteelinen termi) ja lopputulos näyttää kaakaopavulta, hyvä homma. 200c puolisen tuntia paistoa.
Tuotkos mammalle huomenna kauniin leivän?
VastaaPoistano sitte sillon noi taitaa olla jo vanhoja..
VastaaPoistaSun leivät on niin kauniita!
VastaaPoistaVoi mika leipakateus! Jumalaisia!
VastaaPoistaHei, onko hyvaa rusileipareseptisuositusta? Kokeilin kerran jollain nettireseptilla, mutta mun juuren hapatusyritykset homehtuivat.. pettymys!
Jos on hyvia vinkkeja, niin otan mielellani vastaan, etelaiselta pallonpuoliskolta kun ei meinaa ruisleipaa loytya...
ruisleipä ei ole mun ihan paraspuoli mutta oon kohtuullista saanut aikaan sellasella että yksi osa vettä ja toinen ruisjauhoja illalla kulhoon ja seuraavana päivänä lisätään saman verran vettä ja jauhoja taas. siinä ei varsinaista juurta ole mutta joskus on onnistunut :)
VastaaPoistamulla taitaa olla blogissa pari yritystä ja kohta tulee lisää
Ok, kiitos, taytyy kokeilla lahiaikoina uudestaan ilman juuren hapattelua. Ehka ma kuitenkin odotan ensin sun tulevaa postausta.. :)
VastaaPoista