sunnuntai 15. helmikuuta 2009

home-leipä

marsut


Sama rusinaleipätaikina kun aikaseminkin mutta ilman rusinaa ja palalla sinihomejustoa. taikinan kanssa oli kamalia hankaluuksia, varmaan perjantai 13. päivä haittasi tai kuun asento. Samalla ohjeella kun viimeksi tuli täydellisyys nyt tuli löllö mönjän omainen taikina johon ei yhtään meinnannut tulla sitkoa ja jauhoa sai laittaa paljon enemmän. Taikina nousunkin jälkeen oli selkärangaton ja huono käytöksinen. Ulkonäkökin varsinkin toisessa on vähän säkkimäinen.

pienet paiston jälkeen tulevt halkeamat on muuten hienojuttu


Maku on sentään mukava, rapea, sienimäinen ja sitkeä. Sinihomejuusto antaa mukavaa suolaisuutta ja kermaisuutta. Laitoin murennetun juuston parastimeen ettei taikinakone olisi muussannut juustoa kokonaan sekaan vaan olisi jäänyt pikkuisia muruja mutta juusto oli vielä liian vähän jäässä ja sekottaui kokonaan.

2 kommenttia: