sunnuntai 28. joulukuuta 2008

joulu on onneksi vain kerran vuodessa

joulukala piiras

jouluna vanhemmilla tein kalapiiraan jossa kalasavustamosta saatua/lainattua/otettua lämminsavulohta, pikkasen paprikaa, ruohosipulia, juustoa ja munamaitoa(muna per desi maidolla leikattua kermaa). aluksi piti tulla yksi iso lohi quiche mutta ei ollut sopivaa vuokaa niin tein pikkusia tommoseen muffinssi peltiin.. ja tuli varmaan parempi, pikku lohikupposia.

kupposet näyttää kuvassa ja muutenkin kulahtaneen vaaleilta kun Oltermanni juusto ei yhtään totellut eikä sulanut tai ottanut väriä. äiti sanoi että on normaalia eikä vähä rasvasta, niipä valio on muuttanut juuston reseptiä.. nii

joulupaahdettu paprika


jälkijoulupasteijaa nautittiin kotona glögiä ja uusia etikka sipsejä(uujee) nauttien sekä teeveetä toljottaen.
pasteija sisältää nössösti kaupan tähtitaikinaa ja hienosti fetaa, aurinkotomaattia ja kastiketta vähän pasteijasta riippuen. joulumarsu pertsa sisältää lähinnä marsua ja heinää.

paahdettu paprika meni täytettyyn kesäkurpitsaan josta tulikin salaatti.

joulumarsu pertsa


joulujälki pasteija


blogiin pääsyä odottavat jo chilihunaja ganachella täytetyt konvehdit kunhan jaksan taas temperoida suklaata ja sulkea ja viimeistellä ne.

5 kommenttia:

  1. Munkin blogissa on kuva pertsasta, mutta eri nimellä :) sama otus

    VastaaPoista
  2. Noissa meidän pasteijoissa on tuo munattomuusongelma: nekin näyttää ihan haaleilta tollasina voitelemattomina, yhyy!

    VastaaPoista
  3. Vai Pertsaksi haukutaan Madeleine-neitoa!!!

    VastaaPoista
  4. Oon ihan sekaisin, mun facebookis Irene väittää mulla olevan Eleonoora ja täällä et se on Madde, whooot!

    VastaaPoista
  5. Kyllä se on Madeleine; Eleonoora on se harmaa komentelija-täti.

    VastaaPoista