kahvileipä, leipä kahvilla, laitoin siis kahvia leipään leipoessani koska kahvi oli pahaa (hyi lidlin myrkky), ihan seikkailumielellä.
lopputulos on todella hyvä, sitkeähkö makea hiivaleipä joka maistuu ihan joululta, ei juuri kahvilta mutta mausteilta joita siinä ei edes ole, inkivääriltä ja neilikalta.
kahvia ei niin kamalasti ole.
350 normijauho
250 vesi
100 graham
50 paha kahvi
20 sokru
10 suola
3-4 kaneli.. tai jotain sinne päin, laitoin mausteet vähän miten sattuu
n.2 muskotti
1/3ps kuivahiiva
kaikki sekasin ja istumaan purtiloon sopivaksi aikaa, vähintään jokunen tunti siis.
taikinaan vaivataan koneella kunnon sitko, muotoillaan mötkyläksi ja nousemaan 40-50 minuuttia.
paisto normi 200 astetta puolisen tuntia.
tiistai 30. syyskuuta 2008
maanantai 29. syyskuuta 2008
ällöttävä prinsessa
ihan normaali prinsessakakku, sisällä omatekenä vaniljamössö, vadelmahilloa ja kermaa.
päällä kovalla askartelulla tehtyjä ruusumassa ruusuja.
prinsessa kakku on oikeestaan aika mukava tehdä.. niin helppo ja nopea varsinkin ilman noita kukkia ja niitä voi tehdä valmiiksi laatikkoon.
pohjan ohje on (luultavasti) tämä:
1000 kananmunaa
500 sokeria
250 vehnäjauhoa
250 karkeaa vehnäjauhoa
100 tärkkelystä.. ohrakasta tai muuta vastaavaa
100 sulaa voita
lämmitä munat, sokeri ja koneen kulho niin lämpimiksi kun lähes voi, 40 astetta, muna vaahtoaa paremmin lämpimänä.
vaahdota munat ja sokeri oikeen kunnolla, sihtaa kaikki kuivat yhteen ja sekota hellasti käsin vaahtoon, jollain tempulla yritä kaataa voi samaan aikaan sekaan. paista heti 180 uunissa, massa menee pilalle jos sitä sekoittaa liikaa, liian vähän, antaa seistä liiän pitkään, on täysikuu tai melkeen mistä muusta vaan.
tiistai 23. syyskuuta 2008
tampere ja lätty
lättyrullapötkölaatikkoruoka on on lättyä johon sisälle lastattu herkkuaineita, tällä kertaa joka oli maailman ekan kerta koska keksimme tämän samalla kun se valmistui, tomaattikastiketta, juustoa ja oliiveja, päälle lisää oliivia ja juustoa.
ja uuttahan tässä on että lätyt ei ole täytettyjä pötkyjä vaan kuin pieniä ihastuttavia kääretorttusia, sisältä täynnä rakkautta ja rasvaa. yksi riitti perhenkilö mainiosti.
ja uuttahan tässä on että lätyt ei ole täytettyjä pötkyjä vaan kuin pieniä ihastuttavia kääretorttusia, sisältä täynnä rakkautta ja rasvaa. yksi riitti perhenkilö mainiosti.
torstai 18. syyskuuta 2008
nimikkoleipämme
oi söpöläistä<3
mielileipä on ehdottomasti vaalea, sitkeä, kovakuorinen herkkuleipä, varsinainen sortti ei ole niin tarkkaa mutta ciabatta on tosijees.
ja tänään vielä enemmän kun yleensä, tuli ehkä paras kotileipä aikaan tai melkeen koskaan, ruma kylläkin mutta tämmöiset leivät tuntuu olevan parempia mitä rumempia ne on.
ruma lätty == tosijees leipä
ohje on normi tosi helppo, tein yhden massiivisen leivän mutta kaksi olisi ollut parempi, leipä jopa tuntuu paranevan vähän seisottuaan ja happamuus maistuu paremmin.
1. päivä
300 vettä
300 jauhoa
jonkun verran hiivaa
töitten jälkeen sueraavana päivänä haiseva mömmö sekotuskoneeseen ja mukaan:
250 durum-jauhoa
10 suolaa
ja pistin höntiäisen verran lisää hiivaa ja tipan vettä, mutta se oli turhaa.
sekotetaan täysii kunnes hyvä ja annetaan istua vähän aikaa, 20 minsaa, muotoilu lättänäniksi sämpylöiksi tai normi ciabattaksi paljolla jauholla. päälle silitetään jauho kerros ja annetaan nousta päälle puolituntia, kunnes tuntuu napakalta tai alkaa nälättää.
paistamisaikaa en tiedä mutta puolisen tuntia ainakin.
ja tänään vielä enemmän kun yleensä, tuli ehkä paras kotileipä aikaan tai melkeen koskaan, ruma kylläkin mutta tämmöiset leivät tuntuu olevan parempia mitä rumempia ne on.
ruma lätty == tosijees leipä
ohje on normi tosi helppo, tein yhden massiivisen leivän mutta kaksi olisi ollut parempi, leipä jopa tuntuu paranevan vähän seisottuaan ja happamuus maistuu paremmin.
1. päivä
300 vettä
300 jauhoa
jonkun verran hiivaa
töitten jälkeen sueraavana päivänä haiseva mömmö sekotuskoneeseen ja mukaan:
250 durum-jauhoa
10 suolaa
ja pistin höntiäisen verran lisää hiivaa ja tipan vettä, mutta se oli turhaa.
sekotetaan täysii kunnes hyvä ja annetaan istua vähän aikaa, 20 minsaa, muotoilu lättänäniksi sämpylöiksi tai normi ciabattaksi paljolla jauholla. päälle silitetään jauho kerros ja annetaan nousta päälle puolituntia, kunnes tuntuu napakalta tai alkaa nälättää.
paistamisaikaa en tiedä mutta puolisen tuntia ainakin.
tiistai 16. syyskuuta 2008
maanantai 15. syyskuuta 2008
uu bebe
bebe
ohjetta on turha laittaa kun tuo on lähinnä tekniikkaa ja nysväystä mutta hauskaa näpräämistä silti, en ees juuri pidä noiden mausta.
sisällä valmis valion purkki ananasgreippi hilloa ja sitsuunamehua ja päällä voikreemissä vähän samaa mönjää ja sitruunapastaa, aivan päällä normi pomada.
meinasin piirtää hienon läpileikkaus kuvan mutten jaksanut.
sisällä valmis valion purkki ananasgreippi hilloa ja sitsuunamehua ja päällä voikreemissä vähän samaa mönjää ja sitruunapastaa, aivan päällä normi pomada.
meinasin piirtää hienon läpileikkaus kuvan mutten jaksanut.
torstai 11. syyskuuta 2008
tiistai 9. syyskuuta 2008
akaasia-hunaja/mantelileipä
leip jossa sekä hunajaa että mantelia niin vähän ettei edes maistu mutta uutta(erittäin vanhaa mutta mulla uutta) taikina konetta piti vaan koittaa.
yksi leipä
himppu hunajaa ja mantelia, 50 tienoolla
200 maitoa
100 vettä
100 graham jauhoa
350 normi jauhoa
50 voita
10 suolaa
1/2 kuivahiiva pussista
kaikki vaan koneeseen pyörimään kunnes on valmis, eli saa venyteltyä sitkoa. mun rottelo koneella varmaan 20 minuuttia.
koko neste ei ole maitoa koska tahdoin loput säästää kahviin.
yksi leipä
himppu hunajaa ja mantelia, 50 tienoolla
200 maitoa
100 vettä
100 graham jauhoa
350 normi jauhoa
50 voita
10 suolaa
1/2 kuivahiiva pussista
kaikki vaan koneeseen pyörimään kunnes on valmis, eli saa venyteltyä sitkoa. mun rottelo koneella varmaan 20 minuuttia.
koko neste ei ole maitoa koska tahdoin loput säästää kahviin.