sämpylä kaurasta normi mun alulla 300/300 eli:
300 vettä
300 jauhoa
100 kaurahiutaletta
100 grahamia
12 suolaa
noin 1/3 säkki kuivahiivaa
yöllä kaikki sekaisin ja kun tulet töistä taikina on valmis
tällä mallilla on joku hieno nimi, roomalainensämpylä tai mikälie mutta näyttää nätiltä.
ja hyvä kikka laittaa sämpylän tai leivän pintaan siemeniä on laittaa astiaan märkä rätti tai käsipyyhettä. ja painaa sämpylä siihen kunnolla ja toisessa astiassa on siemenet johon kostutettu leipä painetaan.
ps. 10 grammaa suola seuraavalla kertaa, nyt oli liikaa. -50 grahamista ja parempia kuvia niin tulee hyvä.
pss. tommonen pikku veitsi on mahti jos tahtoo tehdä viiltoja leipään.
Kätevä kikka tuo pyyhejuttu jos tajuaisin yhtään mitä tarkoitat :D
VastaaPoistatestikommentti :D
VastaaPoista