tag:blogger.com,1999:blog-7827239458984269115.post5169476199375356224..comments2023-12-24T11:26:36.261+02:00Comments on viva ciabatta!: juurikontrolli ja sitten juurihoitoa?aleksihttp://www.blogger.com/profile/12553982321454916463noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-7827239458984269115.post-63414481148070442832012-01-08T19:46:15.741+02:002012-01-08T19:46:15.741+02:00partaveitsenterä taitaa olla se klassikkotyökalu m...partaveitsenterä taitaa olla se klassikkotyökalu mutta leipomoissa käytetään paljon pieniä sahalaita veitsiä. mulla on vielä sellanen patongin viiltoon tarkotettu käyrä terä mutta sillä saan vaan rumia aikaan.<br /><br />sitä kannattaa viiltää nopeasti ja yhdellä huitasulla, jos sitä veistä raahaa siinä pinnassa niin se helposti tarttuu ja tulee ryppynen ja ruma viilto. löysään tai ylinousseeseen tai liian vähän vaivattuunkaan ei oikeen saa hyvää viiltoa ja jos leipä on riivattu tai pötkötetty liian löysäksi rullaksi niin sillonkaan viilto ei oikeen onnistu.<br /><br />mutta ei ne mullakan aina onnistu ja tulee just sellasia rumia haavoja vaan enkä oikeen tiedä mistä se johtuualeksihttps://www.blogger.com/profile/12553982321454916463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7827239458984269115.post-36174582784055222972012-01-08T19:15:22.101+02:002012-01-08T19:15:22.101+02:00mä oon niin kateellinen noista sun viilloista. Mul...mä oon niin kateellinen noista sun viilloista. Mulla menee aina viiltelyt ihan vituralleen - niistä tulee vaan ihmeellisiä nyppykurttuarpia. Millainen vehje siihen pitäis olla? oon kokeillu terävää sahaterää, partaterää, mattopuukkoo, fileerausveistä... ja aina menee mönkkään.Minnahttps://www.blogger.com/profile/03270153503436212870noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7827239458984269115.post-72281689282002135452012-01-05T10:30:42.553+02:002012-01-05T10:30:42.553+02:00jossain määrin aina leivon jostain reseptistä vaik...jossain määrin aina leivon jostain reseptistä vaikka sen välillä keksinkin samalla kun kun teen. jauhoja ja vettä voi vielä sekotella aika tuntumalla mutta muissa aineissa pitää olla joku järki ja resepti tai onnistuminen on aika tuuria. <br /><br />mutta tulee näihin sitä tuntumaakin ja sellanen tuntuma on myös tullut että jos joku sanoo että se vaan heittelee aineet yhteen ja hyvä tulee niin en juuri luottaisi sen leivontataitoihin :)aleksihttps://www.blogger.com/profile/12553982321454916463noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7827239458984269115.post-8613212088573961422012-01-05T09:04:24.765+02:002012-01-05T09:04:24.765+02:00Mä oon kovasti miettinyt sitä, että onko teillä ta...Mä oon kovasti miettinyt sitä, että onko teillä taitavilla leipojilla hyppysissä se tuntuma tai tieto siitä, että paljonko jauhoja ja muita ainesosia johonkin leipään käytetään. Jos siis ei ole leipomassa mistään reseptistä. Vai pitääkö se vaan kokeilla?LiisaMaallahttp://www.lily.fi/palsta/kivistossanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7827239458984269115.post-58991673732917822252012-01-04T23:01:28.300+02:002012-01-04T23:01:28.300+02:00Vau mikä söpöliini!Vau mikä söpöliini!Riikkahttps://www.blogger.com/profile/02814321277498636720noreply@blogger.com