maanantai 23. marraskuuta 2015

ruttopuiston ravintolapäivä

pitkästä aikaa päädyin lähteä viettämään ravitolapäivää pitkän kaavan mukaan, hortoilemaan Helsinkiä, taskumasa ja kaiken maailman tyyppejä. alkuun Gruusia taikanyytit


 alun ja valoissana ajan vietin Ruttopuistossa Jaanan kanssa, illemmalla Espa ja illalla muiden kotona kielitacoja. Börekkejä ja vastaavia leivonaisia sai taas monista kojuista.
 
illasta kuvia ei ole vaan kaikki keskittyvät Ruttopuistoon, ei Ruttopuiston ylivoimaisuuden takia vaan pimeyden ylivoimaisuuden takia, kuvista tulee hirveitä. Totorobentojen tekoon oli mennyt niin pitkään että koju saatiin pystyyn kaksi tuntia myöhässä


 ravintolapäivän surullisin anti on yleensä (raaka)kakut ja kaikenmaailman muffinssit mutta kyllä nekin välillä ilostuttaa


 nerokasta, perunasalaatti pieneen taikinakuppiin, ei ihmekään että Neuvostoliitosta tuli niin suuri ja mahtava


illalla sain vielä vihdoin ja viimein maistaa japanilaista takoyaki palleroa ja Ruttiksessa haggista, ruokaa jota ohikulkijat jäivät kauhistelemaan hurjan maineensa takia.


sunnuntai 22. marraskuuta 2015

aikojen alku

 kuvanlaatu ja käntynlaatu


Kun aloitin tätä blogia, puolenvuoden miettimisen jälkeen, sain tehtyä yhden postauksen ja kamera hajosi. Hajosi tai hävisi tai enemmänkin unohdin sen metroon matkalla kotiin. Hyvä blogi alku meinasi kaatua ensiaskeleella. Kuvat olivat muutekin tärkeä osa koska toinen osa, kirjotus, oli alussa aika sekavaa jokellusta, kirjoitusvirheitä jo valmiissa virheissä. Kamera hajosi taas, kolmannen kerran kai jo, sillä saa enää pelkkiä mustia kuvia eikä joka bloggaus voi kertoa lakuista tai mustastamakkarasta vaikka hyviä aiheita ovat kumpikin. Apuun tuli kännykkäkamera, hieno kamala Samsungin romu joka ei tiedä olisiko kamera vai puhelin, kamerapuhelin vai puhelinkamera, päästen pelkästään keskinkertaisuuteen joka lajissaan. Linssissä on jauhoa sisällä, zoomi ei toimi koska siellä on jauhoa sisällä ja kamera tarkentaa automaattisesti jauhoonsa. Lopputulos sopii yöllä Ikean valoihin.

huono kameran kanssa ei voi olla eväänä kun tonnikalamössöpatonkia


patonki 
250 g  vehnäjauhoa
170 g vettä
10 g pellavansiemeniä
5 g suolaa
5 g hiivaa

Vaivaa kaikista aineista taikina ja anna sen levätä tunti. Pyöritä taikinasta kaksi patonkia ja anna nousta noin 45 minuuttia. Paista 225 uunissa hyväksi.




ensin lounat pötköt Cafe Rougesta, sen verran raskas eväs että ei mennannut jaksaa kiiveta fillarin päälle



hyvät maisemat silti


ikean valoissa, Espoon pellolla

 

maanantai 9. marraskuuta 2015

kalaa ja tomaattia

freesauslisuke


6kymmenses piirakka varmana tässä blogissa ja vaikka piirakka hyvä tämä piirakka parempaa päätä niin ei. Tylsänkin piirakan voi hienostuttaa kastikeella, huomasin joskus Teurastamon Kellohalin raflassa sillon kun se vielä myi kuudella eurolla kurkkuvoileipää brunssilla. Aika perus riisillä ja lohella täytetty voitaikinaan kääritty levypiirakka tarjoiltiin valkoviinikastikkeen kanssa. Peruspiirakkahan on mahtavaa usein vaikka pohja olisi vettynyt ja täytteet kuivakkaat (niinkuin lähes aina on) mutta silti raskaaseen evääseen tuli kieva uusi puoli happamasta kastikkeesta. Tässä on sama idea, piirakan päälle uunissa paistettuja pikkutomaatteja.


Uunitomaatit
monta kirsikkatomaattia
oliiviöljyä
valkoviinietikkaa
suolaa, pippuria

Tomaatit puoliksi ja uunivuualle jonnekin 250 asteeseen kunnes tomaatit on pehmennyt ja ottanut vähän mustaakin pintaan. Kuumiin tomaatteihin oliiviöljyä ja liraus etikkaa, mausta ja anna muhahtaa ja viiletä kannen alla.


 kalapiirakka



valmiina