sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

kirkkonummen kurkku, suunnuntai ja maalaismaisemaa

valmiina lähtöön


Sanat on karanneet! Pistän pelkän reseptin, vuokaleivän välissä mozzarellaa ja aina niin hyvää yön yli marinaadissa levännyttä grillattua kesäkurpitsaa. Kirkkonummella ei ole mitään nähtävää, tietä, landea, peltoa, järviä ja aika lailla oli parasta. Pyörällä kun on liikkeellä ei vaan tule otettua kuvia.

kauravuokaleipä
250 g vehnäjauhoja
150 g vettä
35 g kaurahiutaleita
15 g hunajaa
10 g hiiva
5 g maitojauhetta
5 g suolaa

Liota kaurat kymmenisen minuttia vedessä ja lisää loput aineet, vaivaa kymmenisen minuttia koneella. Anna taikinan levätä puolituntia. Rullaa pötköksi ja nosta vuuassa noin 45 minuttiia. Paista hyväksi 225 astreisessa uunissa
 
 grillikesäkurpitsa on neronleimauksia


Espoo loppuu, Kirkkonummi alkaa


kerran taas majoneesit linssille


tiistai 16. kesäkuuta 2015

mitä sillä satasella saa?

Sinnen wallenberg oli ensimmäinen annos


Ainakin istuskelua Taste of Helsingissä, viinin kippausta, monta pahvilautasellista. Taste of enemmänkin vähän joka paikkassa oli tänä vuonna jotekin ihan eri ravintolat kun ennen ja monet muualta kun Helsingistä. Uusiutuminen oli kyllä hyvä, kukaan ei varmaan kaivannut neljäntenäkin vuonna Dressinki-miehen karkkipossua ja simpukoita järkyttävällä jonolla. Jonot pysyivat ihan kohtuu järjellisinä kumpanakin päivänä kun käytiin, lähinnä Hoshitoon ja Raguun sai jonottaa. Kasvissyöjän paratiisi taste of Helsinki ei tälläkään kertaa ollut, aika lihamönttilinjalla meni moni ravintola; kieltä, ribsejä, tartaria ja makkaraa. Suurin osa ruuista oli oikein hyviä, Berthan kieli, Sinnen silli annos, Hoshiton lohi ja Jämsenin purjo annos parhaimmat. Emolla oli ehkä ankein annos, epämääräinen lautasellinen vihreää löysää vaahtoa ja purkkitonnikalan makuista mustekala murua, Berthan ruispossuannoskin oli tylsä. Mutta kaikki ei voi voittaa, ei edes joka kerta.

 Berthan 60 tuntia keitelty kieli


kaksi minuuttia savustettu tartar olisi voinut savustua vielä toiset kaksi


Sinnen silli, överihyvä


Matti Jämsenin Bocuse d’Or kanankoipi, vähän oli kuminen mutta hyvä


 Hoshiton lohta ja kurkkua, hyvä lohi on aina hyvä