sunnuntai 31. toukokuuta 2015

neljäs kerta toden sanoo

muista nostaa leipä kunnolla


Asiota joita on pitänyt tehdä siitä asti kun teki jotain asioita
1. taikaponiajelu, nii
2. Japani, liikaa japanialaisia
3. hittibiisi, tein jo, muut ei tajunnu
4. leivässä tarjoiltu keitto
Kerran oltiin tekemässä jo keittokuppileipiä mutta joku ei ihan mennyt ja taisin tehdä pekonicheddarleivän, tuon hienon jo klassikon. Homman yhtenä seinänä on varmaan ollut projektin monimutkaisuus, yleensä kun tekee keiton ei tee myös tarjoiluastioita tai toistepäin jos tekee astiat ei jaksa ehkä enää tehdä keittoa. Jonkun ravintolan listassa oli kalakeitto leivässä, typerä idea, kalaa? Mutta vihdoin sain tämän tehtyä, mautonta sipulikeittoa leivässä, päällä sinihomejuuston jämät. Hauskaa mutta leipä menee juuri niin löllöällöksi kun voi odottaa.

jännä testi


mömömmööö


perjantai 15. toukokuuta 2015

laajasalon helmi

yhden istuttava ranta


Koska näköjään aikamatkailu ei ole mun vahvaa osaamisaluettani niin siirrytään takaisin perusaisioihin, hylätyt talot, pelottavat mystiset lammet ja piirakkahommat. Helsinsingin parhaita retkikohteita on ainakin vielä jonkun aikaa Kruunuvuori kunnes huvilat kaatuvat lopullisesti ja viereinen rakennustyömaa jyrää sen alleen. Kruunuvuoren vanhoissa huviloissa ei ole enää juuri mitään katsottavaa ja soisten lammen rantojenkin yli vievät sillat on potkittu paskaksi mutta paikka on silti edelleen jännittävä. Miten parin kilometrin päässä pääkaupungin keskustassa voi olla niin paikalleen aikaan jäänyt paikka? Ja synkkä lampi jossa sorsat ui takaperin. Irtonaisia pieniä omia maailmoja on tietenkin Helsingissä muitakin mutta Kruunuvuori on jotenkin kokonaisvaltaisempi. Ei sieltä puutu kuin mystinen torni ja synkkä syvällä uomassaan uinuva joki.


aika askarteluksi meni


mystinen lampi on edelleen kohtuu mystinen


yksi talo on hyvässä kunnossa


rannalla evääksi sienipiirakkaa


japanialaishenkisen rapusalaatin voi nauttia piirakkavuuista, multitasking


mystisiä portaita on myös ripoteltu pitkin metsiä


maanantai 11. toukokuuta 2015

och samma på svenska

poppels uuden maailman india pale ale


'Ruotsalaisilla on kaikki helpompaa, hammaslääkärit osaa laulaa ja Tukholmassa on aina lämpimämpää kuin täällä. Ruotsalaiset menee tulevaisuudessa, aina tunnin edellä, kesä tulee tunnin aikasemmin ja kestää tunnin pidempään, joulu tulee tunnin aiemmin ja siitä päästään eroon tunnin aiemmin. Ruotsissa on ymmärretty että laihempaa kaljaa voi nauttia enemmän ja perunamuusin ja katkarapumössön rieskaan kääriminen on  oikeasti hyvä idea, parilla nakilla.  Mutta älä tiputa herkkurullasta majoneesia kameran linssille, siitä saa hassuja efektejä valokuviin. Ja Tukholmasta saa hullun hyvää pullaa. 

Testattiin Ruotsin olutvalikoimat.


dubbelrulle tuplanakilla


crystal rye ipa



ah, kardemummasolmu


norrlands guld ja ruotsalaista farmarimuotia