tiistai 20. tammikuuta 2015

tarjoilija! pihvissäni on dressinkiä!

tataki on parasta


Kobe on yksi Japanin virallisesta suurkaupungista eli siellä on ihan pipona jengiä. Kobe on myös se hieno palkintolehmä Japanin Kobesta jota hierotaan kiltisti ja sen jälkeen tarjotaan sille vielä bisse. Iso musta majesteettinen otus. Kobe on myös vähän ominut koko Japanin lehmän nimen itselleen. Ja nyt Japanin herkkulehmiä saa vihdoin lautaselle ensimmäistä kertaa Suomessa Suomen Helsingin Gaijinissa. Prismassa oli myynnissä jo kauan sitte Kobea, mutta kai se oli vain jotain kallista sikanautaa.

Jos asiasta oikeasti tahtoo tietääkin jotain voi lukea Nellen jutun.



kobesta voi myös tehdä orjalaivan


sikaillessa tietty, otin kaksi


pari palaa, sieni ja majoneesia, ihanaa


sunnuntai 4. tammikuuta 2015

pullaparty

siinä ei ole hernemaissipaprikaa vaikka jotekin näyttää siltä


Lunta tulee ja jo korvista joulua ja konvehteja, ei kai tässä pidä alkaa harrastaa jotain liikuntaa? Kiivetä vaikka puuhun tai metsästää niitä citykaneja? Mustia, ne on näteimpiä, saa rukkaset ja pupupataa. Liikunna vastakohtana pull apart leipä. Tämmöset ruualla leikkimisleivät oli joskus muotia blogeissa, jostain syystä näihin isona osana kuuluu huonosti noussut taikina ja miljoona kommenttia miten se silti näyttää maailman ihanimmalta. Joo ei näytä. Tämä on toinen kerta kun tein tämmösen, tälläkään kerralla en jaksanut miettiä miten se leipä askarrellaan vuokaan, niinpä tästä tuli enemmäkin bostonkakkuleipä. Päälle pizzahengessä tomaattikastiketta, juustoja ja pari caprista.


pullapart pullan party pullataikina
250 g vehnäjauhoja
160 g maitoa tai vettä tai vettä ja maitojauhetta
12 g hiivaa
10 g öljyä
10 g sokeria
5 g suolaa

Vaivaa kaikista aineita taikina ja anna levätä puolisen tuntia. Tästä saa varmaan kelpo hampparisämpylänkin. Pullapartbostonkakkusta varten levitä taikina ohueksi levyksi ja päälle täytteet, mozzarellaa sulamaan ja parmesaania antamaan makua. Rullaa levy ja leikkaa vaikka viideksi palaksi, palat pystyyn vuokaan ja lisää juustoa vielä päälle. Anna nousta noin 45 minuuttia.

aluksi leipä on pizza


ja sitte rullia vuuassa
 

tulivuorenpurkaus!